06 55 830 440 | info@opendialogen.nl
Maakt expliciet wat impliciet blijft

Wie is…

Grondlegger en eigenaar van Open Dialogen is Noëlle van der Hagen. Zij is communicatietrainer en -coach en adviseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Na haar studie pedagogiek met als specialisatie onderwijskunde heeft zij zich verdiept in strategisch opleiden, ontwerpen van leertrajecten en het stimuleren van leerprocessen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarnaast volgde zij diverse cursussen op het gebied van filosofie en ethiek. Zij werkte als vestigingsmanager en communicatietrainer bij Randstad Uitzendbureau. Sinds 1993 is zij gevestigd als zelfstandig communicatie- en managementtrainer en coach. Zij werkt voor zowel commerciële, non-profit als overheidsorganisaties. Zij is sinds 2000 geassocieerd met Rijnconsult en daar verzorgt zij vele trainingen op het gebied van adviseren. Bij bureau Publiec leidt zij facilitators en trainers op. Zij is gecertificeerd in Situationeel Leidinggeven II, Whole Brain Dominance en Socratische Dialoog. In 1999 stichtte zij haar eigen bureau Open Dialogen, begeleidt zij socratische gesprekken, leidt intervisoren op en geeft coaching.
De laatste jaren werkte Noëlle van der Hagen veel met uiteenlopende intervisiemethodieken. Proefondervindelijk bleek dat dialogen de meeste inzichten opleveren. Dat was voor haar de reden om 15 jaar geleden Open Dialogen op te richten. Behalve adviseren en coachen, geeft zij feitelijk leiding aan de sessies waarvoor het bureau wordt ingeschakeld.
“Ik stel vragen – belangeloos en zonder oordeel – luister en merk op wat er wordt gezegd en hoe dat wordt gezegd. Doel is dat de gesprekspartners zich bewust worden van hun patroon van communiceren, waarnemen en interpreteren. Ik verricht deze taak met oprechte interesse, vanuit vertrouwen, creativiteit, doortastendheid en pragmatisme,” aldus Noëlle.

Gerealiseerd door RM Webcreaties