06 55 830 440 | info@opendialogen.nl
Maakt expliciet wat impliciet blijft

Advieskunst

Werken vanuit een interne adviesrol biedt je unieke kansen om mensen in beweging te brengen en een bijdrage te leveren aan veranderingen in jouw organisatie. Maar hoe kun je als interne adviseur doorgroeien naar een stevige positie in de organisatie, naar iemand die gezien, erkend en betrokken wordt vanwege zijn of haar expertise en toegevoegde waarde?

Noëlle heeft samen met Machiel Willemsen het boek Advieskunst, De interne adviseur in positie, geschreven. Advieskunst biedt een nieuwe visie op jouw rol als adviseur, tools, voorbeelden, reflectievragen en een competentielijst speciaal voor de interne adviseur. Ook kun je jouw denken en handelen toetsen aan dat van twintig ervaren adviseurs: hoe doen zij het?

In het boek bundelen Machiel en Noëlle al hun jarenlange advieskennis en ervaring met het begeleiden van interne adviseurs met de wijsheden van ervaren adviseurs.

Zij hebben zo’n 2500 adviseurs geholpen bij hun ontwikkeling en voor dit boek hebben zij, naast een uitgebreide literatuurstudie, 300 leervragen van adviseurs geanalyseerd en op basis hiervan het ontwikkelmodel voor de interne adviseur ontworpen. Dit model hebben zij getoetst in interviews met 20 meesters in het interne adviesvak.

Het boek is bedoeld voor iedereen die binnen een organisatie regelmatig de adviesrol pakt: HR-adviseurs, communicatie adviseurs maar ook professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn op ICT, financiën, veiligheid en kwaliteit.

Op de website www.advieskunst.nl kun je meer informatie vinden over trainingen en workshops.

Voor intervisie en coaching kun je contact opnemen met Noëlle van der Hagen. Samen met Rosemarijn Koenen heeft zij een artikel geschreven over de ROI van intervisie, kijk hiervoor op de pagina met de blogs.

Specifiek voor communicatieprofessionals hebben Esther Holster en Noëlle van der Hagen het leertraject Nieuwe overheid, Nieuwe communicatie ontwikkeld. Voor meer informatie en data kijk op Publiec.

Gerealiseerd door RM Webcreaties